-
Ingrediente
200g ciocolata amaruie
100g unt
200g zahar
4 oua
200g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
55g nuci tocate grosier
cacao pudra
-
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade celsius. Tapeteaza o forma potrivita pentru cuptor (20cm) cu hartie pentru copt si unge suprafata de deasupra cu putin ulei sau unt.
2. Topeste ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi sau la foc mic pana cand amestecul este lucios si lichid. Ia oala de pe foc, sdauga zaharul si amesteca cu o lingura de lemn pana cand se incorporeaza in timp ce amestecul se raceste usor.
3. Bate ouale usor ca pentru omleta, dupa care adauga-le in amestecul de ciocolata. Daca iti e teama ca ouale sa nu "taie" compozitia, adauga prima data putina compozitie de ciocolata in oua, ca sa le cresti temperatura.
4. Apoi adauga faina, praful de copt si extractul de vanilie si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga si nucile tocate grosier si amesteca usor.
5. Toarna aluatul pentru negresa in tava si coace-l pentru 30-35 de minute. Dupa ce o scoti de la cuptor taie prajitura in bucati si presara deasupra cacao pudra.
-
Mod de servire
Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata se serveste dupa ce s-a racit putin.