ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

cornulete cu nuca si dulceata

cornulete cu nuca si dulceata










ingrediente pentru aluat



1 plic praf de copt
1 lingura de zahar
1 ou
1 cana untura
1 cana smantana
100 gr zahar
drojdie proaspata cat o nuca
esente de vanilie (sau esenta de rom)
3 cani faina 
faina (adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanator plastelinei,si nelipicios)
gem
50 ml lapte caldut
coaja rasa de la o lamaie
un varf de cutit de sare





ingrediente pentru umplutura




500 gr nuca macinata
150 gr zahar
scortisoara (pentru cine vrea sa puna si scortisoara,nu este obligatoriu)
1/2 borcan de dulceata de preferat mai acrisoara un pic,dulceata de dovleci cu lamaie,de visine de pruneetc etc etc


300 de gr zahar pudra



mod de preparare

amestecam ingredientele pentru umplutura,se gusta si cine mai doreste mai poate adauga zahar
umplutura trebuie sa fie usor lipicioasa de la dulceata,(daca o stringeti in mana sa ramana legata)astfel vom rula mai usor cornuletele decat cu nuca simpla,

drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasam la loc caldut vreo 15 minute,


intr-un bol incapator punem faina cu untura si incepem sa frecam cu mainile pana obtinem o compozitie faramicioasa asemanatoare cu pesmetul,

adaugam si restul ingredientelor si maiaua de drojdie si framantam pana nu se mai lipeste de maini,

acoperim aluatul si bolul cu un prosop pus in doua,si lasat sa stea la loc caldut pana creste (aproximativ 1 ora)


dupa ce a crescut,impartim aluatul in bucati mari cat pumnul,pe cat posibil egale.

din fiecare bucata de aluat o intindem pe masa de lucru data cu faina, si intindem foi subtiri taie foaie in patratele egale, in mijlocul fiecarui patratel puneti un pin din umplutura si uniti doua capete opuseale patratului de aluat,presand usor pe el,(daca nu presati usor se va desprinde la coacere in cuptor)




cornuletele le asezam in tava frumos tapeteta cu hartie de copt,
le bagam la cuptor incins la 180grade celsius si le lasam vreo 30 de minute la foc mediu pana se rumenesc frumos,





le aruncam pe deasupra un praf de zahar tos,le asezam pe platou si le putem savura,






va doresc pofta buna