ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Corabioare (Post)

 





Timp preparare:15 minute
Timp de gatit:15 minute
Durata totala:30 minute

Corabioare dulci, fragede si aromate.
Ingrediente:
  • 2 cesti ulei
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 250 g nuci macinate
  • zeama de la ½ lamaie
  • 1 kg de faina
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
Instructiuni:
Batem zaharul cu uleiul si adaugam bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Adaugam nucile macinate si faina si framantam treptat, pana obtinem un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se rup cu mana bucati de aluat si se modeleaza corabioare (cornulete). Se pun in tava pe o hartie de copt si se coc pana capata o culoare usor aramie, vreme de 15 minute. Se scot pe un platou si cand s-au racorit se pudreaza din abundenta cu zahar.