ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

cele mai bune Sarmale în foi de varza murata Moldovenesti (Elena)

Sarmale în foi de varza murata Moldovenesti (Elena)






tocmai suflam in varza murata ca sa-o vantur 
in ziua de marti 20-11-2012, ma intreaba sotia (Elena) daca sa acrit varza, da zic eu sa acrit pai atunci scoate o varza mai mare sa fac sarmale,
va dau cuvantul meu a facut niste sarmale atat de gustoase ca nu te putei opri din mancat,



ingrediente sarmale în foi de varza murata


1 kg carne tocata porc sau vita
300 sau 400 grame de  orez
bulion 1sau 2 linguri de bulion
oregano 2,sau 3 grame
rozmarin 2,sau  3 grame
10  cepe potrivite
sare
piper

1 legatura patrunjel
1 legatura marar



mod de preparare


se desfac foile de pe cotorul de varza se lasa cateva ore la apa rece,
intre timp se spala orezul, si patrunjelul cu mararu se toaca marunt marunt,
 se pune la calit carnea tocata cu orezul se amesteca bine se lasa 10 minute la foc,toate condimente se pun dupa gust,daca mai vreti sa mai adaugati si alte condimente traba dumneavoatra, dupa aceea se pune bulionul 2 sau 3 linguri,condimentele sare,piper,oregano,rozmarin,patrunjel,marar,
dupa ce ati pus toate condimentele amestecati bine si le mai lasati la foc inca 10 sau 15 minute,
dupa aceea lasati compozitia sa se raceasca,
cand sa racit compozitia incepeti sa impacheteti in foile de varza murata,
inainte sa asezati sarmalele in oala tocati marunt niste varza murata si asezati pe fundul oale un strat de 1 sau 2 centrimetri ca sa nu se prinda sarmalele de fundul oalei,
asezati sarmalele frumos in oala (sotia mea a luat o oala de aliminiu tiganeasca exact ca in imegine)


dupa ce ati terminat de facut si asezat sarmalele in oala mai puneti 1 lingura de bulion,
puneti apa in oala de sarmale exact cat sant sarmalele sa treaca un picut apa peste sarmale nu puneti multa apa,
puneti oala cu sarmale pe aragaz la foc mic,
timp de preperare intre 1 ora si 2 ore,
din cand in cand miscati oala de sarmale in stanga si in sens opus sa nu se prinda sarmalele de fundul oale cind a scazut apa  cam un sfert mai puneti la fel sa nu treaca cu mult peste sarmale apa,cand mai scade un picut apa gustati dintr-o sarma sa vedeti daca sa fiert orezul si carnea,
cind este gata sarmalele se servesc cu mamaliguta dupa caz cu smantana ardei iute,si nu uitati inaintea mesei de paharelul de tuiculita,


daca vreti o mamaliguta ca la moldova va recomand
sa dati clik pe linkul de  jos


 cea mai buna reteta de mamaliga( mamaliga lui Elena)


pofta buna va doresc