cea mai buna reteta de mamaliga (mamaliga lui elena)
duminica aveam pofta de mamaliga cu branza si ou fiert
si a facut sotia mea o mamaliguta de te lingi pe degete
ingrediente
sare
malai
mod de pregatire
pentru inceput punem apa in ceaun la fiert cam trei sferturi de apa punem in ceaun,si sare dupa gust
atunci cand apa incepe sa fiarba adaugam malai cete putin si mestecam in acelasi timp ci facaletul (cum spunea bunica mea) mai pe romaneste facalet,adaugi maxim 1 cana sau 2 cani de malai o lasi la foc mic sa fiarba si mestecam constant in acalas timp, ca sa nu se faca cocoloase de malai in mamaliga,
cand vezi ca malaiul (mamaliga) se ia singura de pe facaletul de lemn atunci este aproape gata mamaliga,
o rasturnati pe un fund de lemn,atentie dar fundul de lemn sa nu fie ud sau stropit cu apa,
cel mai bine fundul de lemn sa fie uscat,
va doresc pofta buna