Varza proaspata cu coaste de porc
Ingrediente
Preparare
Varza se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala si se toaca rondele fine. Intr-o cratita se pune uleiul cu coastele la prajit si se lasa pana incep sa se rumeneasca pe ambele parti. Am pus mai putin ulei deoarece costele au avut ceva grasime pe ele . Se adauga ceapa si se acopera cratita cu un capac, se lasa la inabusit. Dupa cateva minute se adauga varza tocata , se amesteca si se acopera cu capacul. Se adauga 200 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este nevoie pana se fierbe carnea. Spre sfarsitul fierberii se adauga pasta de tomate, boia de ardei, piperul si sare dupa gust si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Cand este gata se lasa cateva momente la racit si se adauga marar verde tocat.
Servire
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.