ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

sosul haiducesc

sosul haiducesc

 

 

 

Am cumparat ieri un borcan de sos haiducesc traditional. Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu cand cumpar ceva “traditional” ma astept sa fie facut dupa traditie. Nu ma astept ca muschiul tiganesc sa fie facut de tigani (sau din tigani), dar ma astept sa fie facut asa cum il faceau tiganii. Asa si cu sosul haiducesc traditional.
M-am convins ca nu este traditional doar cand am citit



 ingredientele:
Piure de rosii (34%), apa, zahar, otet de vin, amidon modificat din porumb, ardei uscat pulbere, mere, sare, aroma, ardei rosu, morcov, pastarnac, ceapa.


Astea sunt ingredientele sosului haiducesc traditional. Eu sunt pasionat de filme, in special de cele romanesti. Asa ca pot spune ca am vazut in proportie de 99% toate filmele romanesti cu haiduci. In primul rand, daca faceau haiducii sos, nu cred ca aveau timp sa faca piure de rosii sau sa faca pulbere ardeii. Sunt convins ca scoteau cutitul si marunteau ingredientele, dupa care le aruncau in oala la fiert. Sa zicem totusi ca stateau sa faca praf ardeiul si sa faca rosiile piure. Dar ce ne facem cu amidonul modificat din porumb? Cum il modificau? Nu de alta, dar tare sunt curios sa aflu metoda traditionala a haiducilor pentru modificarea amidonului din porumb.
Cine stie, poate ma ratacesc vreodata prin padure si descopar ca am nevoie de amidon modificat din porumb pentru a-mi face sos haiducesc traditional, sa mearga cu friptura de mistret.