PASTRAMA DE OAIE SAU CAPRIOARA | ||||
Timp de pregătire: 30 minute + macerarea
Timp de preparare: 30 minute + afumarea
Ingrediente pentru 5 kg.:
- 5 kg. carne de oaie dezosată
- 100 g. slănină afumată
- 25 g. zahăr
- 30 g. usturoi zdrobit
- 12 g. boia de ardei
- 3 g. piper măcinat
- 0,5 g. salistră
- 80 g. sare. Modul de preparare:
Carnea de oaie se curăţă de seu şi pieliţe, se spală, se taie în bucăţi mai mari şi se freacă puternic cu un amestec de sare cu salistră, zahăr şi usturoi zdrobit. Se pune într-un vas la macerare, timp de 8 zile. Cu 2 zile înainte de terminarea macerării, pastrama se presară cu piper şi boia de ardei. Când se scoate de la macerare, carnea se împănează cu fâşii subţiri de slănină şi se afumă la fum cald cca. 4 ore. Când pastrama este afumată se pune pe rafturi la răcoare şi se zvântă bine 24 ore, după care pastrama se poate consuma friptă bine pe grătarul încins şi cu mămăliguţă. Pastrama se prepară la fel şi din carne de căprioară, cerb, porc mistreţ, etc.
Va dorim pofta mare