Mamaliga cu branzeturi si slanina afumata
Iti trebuie:
- 1 kg faina de malai
- 200 g carnati afumati
- 200 g slanina afumata
- 1 capatana de usturoi
- 200 g branza de burduf
- 300 g cas dospit, putin uscat
- 200 g smantana
- 50 g pasta de rosii
- 10 oua
- 100 ml lapte
- cateva jumeri
- 500 afumatura de porc tocata
- 1 ceapa tocata
- piper
- cimbru
- boia

- Pui apa cu sare si un praf de malai la fiert, iar cand da in fiert adaugi malaiul usor si amesteci pentru a pregati mamaliga.
- Pe fundul ceaunului, intinzi felii de slanina subtiri, dar bine afumate.
- Intinzi un strat de mamaliga.
- Prepari un fel de crema din 3 oua batute bine cu lapte si branza de burduf si torni amestecul peste stratul de mamaliga.
- Pui din nou un strat de mamaliga, adaugi afumatura tocata si amestecata cu 2 oua, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi.
- Urmeaza al treilea strat de mamaliga, de data aceasta acoperit cu carnati taiati felii, amestecati cu cas frecat cu 3 oua.
- Asterni si ultimul strat de mamaliga, peste care pui jumarile si casul ras batut cu 2 oua si smantana.
- Acoperi si dai ceaunul la cuptor la foc mic, timp de 1 ora, apoi inca 10 minute, fara capac, sa se rumeneasca.
- Pofta buna!