Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padure
Ingrediente
1 kg carne de curcan (pulpe, aripi), 50 ml ulei, sare, piper.
Sos: 400 ml lapte, 40 gr faina, 40 gr unt, sare, 100 gr ciuperci de padure in saramura.
Decor: verdeata si rosii.
Sos: 400 ml lapte, 40 gr faina, 40 gr unt, sare, 100 gr ciuperci de padure in saramura.
Decor: verdeata si rosii.
Preparare
Carnea portionata se pune intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml apa fierbinte , uleiul combinat cu sare ,piper si introducem in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit pana capata o culoare aurie usor rumenita. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Separat intr-o tigaie punem untul la topit se adauga faina si lasam sa fiarba amestecand continuu, se adauga laptele si amestecam pana capata o consistenta uniforma. Peste sosul obtinut se adauga ciupercile si sare dupa gust. Cand friptura este gata adaugam sosul apoi decoram cu verdeata si rosii.