ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Tarta cu Lamaie





Tarta cu Lamaie








Asta este o reteta pe care cu siguranta o sa o pregatesc mai des la vara si o sa o servesc alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau chiar de lamaie. Astazi insa e desertul perfect pentru o zi de primavara veritabila.





Ama Fashion



Reteta Tarta cu Lamaie
Ingrediente blat pentru tarta (pentru 2 tarte cu diametrul de 28 cm)
    Tarta cu lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 g faina
Ingrediente tarta cu lamaie
  • 4 oua
  • 8 galbenusuri
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 360 g zahar pudra
  • zeama de la 4 lamai
  • zahar pudra pentru decor

Daca avem un blat gata preparat la frigider il scoatem si il lasam la dezghetat in frigider pana devine usor de manevrat; daca nu avem blat gata facut, preparam unul din ingredientele de mai sus din care folosim doar jumate si cealalta jumatate o pastram in frigider pentru urmatoarea tarta.
Cum procedam?
Topim untul putin dupa care il punem intr-un robot sau blender de bucatarie cu zaharul si ii dam drumul pentru cateva secunde, pana se face o spuma grunjoasa de la zahar. Adaugam praful de sare si galbenusurile si mixam in continuare cu ajutorul robotului pana spuma devine mai aerata si zaharul o sa se simta din ce in ce mai putin (daca simtim ca robotul este suprasolicitat, la cca 40 de secunde facem pauze de 20 de secunde dupa care il pornim iar, repetand de vreo 3-4 ori). Intr-un lighenas punem faina si peste adaugam crema din robot/blender si framantam pana inglobam toata faina. Nu insistam foarte mult cu framantatul pentru ca pe masura ce framantam mai mult, reducem din elasticitatatea aluatului si devine tare.
Impartim alautul in 2; o jumatate o punem la congelator si cealalta jumatate la frigider pentru 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute, ne ajutam de faina si facalet si intindem aluatul pe suprafata de lucru, pastrand forma rotunda cat de cat. Intindem faiana pe aluatul de tarta pentru a nu se lipi, il rulam pe facalet si il punem in tava, pornind dintr-o parte si deruland aluatul de pe facalet.

Indreptam marginile si e numai bun de copt, la 180 de grade pentru 15 minute; dar nu inainte de a pune peste el hartie de copt peste care punem boabe de fasole (in cazul meu naut) pentru a nu ii permite aluatului de pe fund sa de umfle la copt.

Dupa 10 minute luam boabele de naut cu tot cu hartia de copt si le aruncam, dupa care mai lasam inca 5 minute la copt aluatul singur. Spre deosebire de reteta de tarta cu mascarpone, aceasta o sa aiba blatul mai crocant si dulce.
Cat blatul de tarta este la cuptor, pregatim umplutura. Punem cele 4 oua si  8 galbenusuri cu zaharul pudra intr-un vas si le batem cu ajutorul unui tel; adaugam si smantana lichida, amestecam dupa care punem si zeama de lamaie (atentie la samburi!).

Cand au trecut cele 15 minute in care blatul trebuie sa devina usor auriu…

…punem umplutura in tava si reducem temperatura la 140 de grade. Lasam totul la cuptor cca 50 de minute; la mijloc tarta o sa fie inca moale si o sa para ca e cruda, dar imediat ce o sa se raceasca tarta o sa fie perfect coapta.

Pudram cu zahar pudra si servim rece.
Pofta buna.