Muraturi Asortate la Butoi (65 Litri)
Ingrediente:
Sare - 1 lingura la 1 litru de apa
Usturoi - 4 capatani
Telina (radacina) - 2 buc. Telina (frunze) - 10 tije (tulpini)
Marar (bete) - 2 buchete
Ardei capia (verde)-2 kg.
Varza rosie-3 capatani
Gogonele-3 kg.
Pepene verde (lubenita) mic - 15-20 buc.
Conopida-3 capatani
Varza alba - 2 capatani
Castraveti Cornichon (lung. 10-12 cm) - 3 kg.
Hrean - 3 legaturi
Morcovi - 3 kg.
Sfecla rosie - 2 buc.
Usturoi - 4 capatani
Telina (radacina) - 2 buc. Telina (frunze) - 10 tije (tulpini)
Marar (bete) - 2 buchete
Ardei capia (verde)-2 kg.
Varza rosie-3 capatani
Gogonele-3 kg.
Pepene verde (lubenita) mic - 15-20 buc.
Conopida-3 capatani
Varza alba - 2 capatani
Castraveti Cornichon (lung. 10-12 cm) - 3 kg.
Hrean - 3 legaturi
Morcovi - 3 kg.
Sfecla rosie - 2 buc.
Preparare:
- Se sterilizeaza butoiul (ca la varza!);
- Se fierbe apa cu sarea. Se pune rece peste ingredientele aranjate bine in butoi. Conopida, inainte de a o introduce, se tine 1/2 ore in apa clocotita cu sare. La fel si varza, taiata in 1/4 ( sferturi );
- Se pritoceste la 2 zile timp de 2 saptamani.
- Deasupra se pune o cruce din lemn si o piatra plata spalata, pentru a apasa continutul.
Timp Preparare: nementionat - Se fierbe apa cu sarea. Se pune rece peste ingredientele aranjate bine in butoi. Conopida, inainte de a o introduce, se tine 1/2 ore in apa clocotita cu sare. La fel si varza, taiata in 1/4 ( sferturi );
- Se pritoceste la 2 zile timp de 2 saptamani.
- Deasupra se pune o cruce din lemn si o piatra plata spalata, pentru a apasa continutul.
Complexitate: redusa