ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Lapte cu Taitei de Casa




Lapte cu Taitei de Casa











Desi din casa vremea pare una calda si se aud gugustiucii cantand, cand am iesit afara dupa lapte azi dimineata am avut surpriza ca afara sa dau de un soare cu dinti, vant si vreme nu foarte placuta. E soare, e frumos dar e rece. Vreme numai buna de savurat o portie de lapte cu taitei facuti cu mana ta.






CafeForm Plus Reteta Lapte cu Taitei de Casa
Ingrediente:
    Reteta lapte cu taitei de casa
  • faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1,5 – 2 litri de lapte
  • zahar

Reteta de taiteti sigur va e cunocuta de la reteta de supa de pui cu taitei de casa. Pentru cei care nu o stiu insa, mai jos avem cativa pasi simpli de urmat pentru a face niste taitei deliciosi.
Intr-un vas incapator punem 2 oua, faina din ochi si un praf de sare.

Framantam cu mana pana obtinem un altuat tare, adaugand faina pana obtinem consistenta dorita.

Aluatul il intindem pe blatul mesei peste care am pus faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire; cand am obtinut o foaie mare si subtire de aluat, mai adaugam putina faina peste, intindem bine pe toata suprafata, facem un sul din aluat si taiam fasii subtiri pe care le desfacem cu ajutorul degetelor, obtinand astfel niste taitei lungi.

Inainte de a ne apuca de taiat, punem lapte la fiert cu un praf de sare si 5-6 linguri de zahar. Cat fierbe laptele, noi deja terminam de taiat taitei; cand vedem ca da in clocot adaugam taiteii.

Lasam sa fiarba cca 8-10 minute, timp in care invartim continuu sa nu se prinda; la final gustam si daca nu e suficient de dulce, mai adaugam zahar.

Servim cat laptele cu taitei este  cald; putem adauga in functie de preferinte scortisoara, fulgi de ciocolata sau orice va trece prin minte. Mie imi plac cel mai mult simpli, sau cu putina scortisoara.

Pofta  buna!