Gulas
Un gulas pentru copii, putin adaptat pornind de la retetele de baza.
Ingrediente
- 1 l apa
- 1000-1200 gr cartofi
- 500 g carne vita/manzat/cotlet de porc
- 250 gr ceapa
- 100 gr gogosari/ardei grasi
- 100 gr morcovi
- 2 foi dafin
- 1 lingura boia dulce
- 1-2 linguri ulei masline
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper (optional)
Mod de pregatire
Se taie ardeii bucati mai mari, ceapa solzisori si se pun la fiert in 1 l apa. Dupa ce fierbe apa, cca. 20 minute, se adauga carnea si foile de dafin. Dupa alte 30 minute, se adauga boiaua si cartofii taiati cubulete. Se fierbe pana carnea este bine patrunsa si cartofii aproape se strivesc/faramiteza (inca ~1 ora). Se stinge focul, se adauga uleiul si patrunjelul tocat marunt.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: Redusa
Portii: 8-10