Pasta de peste (Somon)
Un preparat excelent pentru micul dejun sau gustari.
Ingrediente
- 300 gr somon fiert ales (din ~400 gr trunchi somon)
- 70 gr unt (sau mai mult dupa preferinte)
- 2 cepe mici
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita rozmarin+marar
- piper, sare (optional)
Mod de pregatire
- Fierbeti bucatile de somon alaturi de o ceapa decojita, la foc mic in apa sarata. Adaugati la alegere arome preferate (ex. rozmarin, fir de cimbru, foi dafin) si in timpul fierberii. Eu am fiert ~ 1 ora.
- Lasati somonul sa se raceasca si indepartati oasele si pielea. Adaugati untul, o ceapa mica taiata fin, zeama de lamaie, marar, rozmarin, piper, sare si omogenizati-le pana obtineti o pasta.
Timp de preparare: 1 ora 20 minute!
Complexitate: Redusa
Portii: 4-5
Precizari
Untul este ingredientul care face pasta cremoasa, dar cu care in acelasi timp, in functie de gusturi o puteti inmulti.