Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)
ingrediente:
1 curcan (3-3,5 kg),
100ml ulei
50 ml rom,
2-3 mere,
2 morcovi
1/2 telina,
1 ceapa
sare si piper macinat
Garnitura:
2,5 kg varza murata
150 g untura,
piper boabe
100ml ulei
50 ml rom,
2-3 mere,
2 morcovi
1/2 telina,
1 ceapa
sare si piper macinat
Garnitura:
2,5 kg varza murata
150 g untura,
piper boabe
Preparare:
Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.
Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.
Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.
Timp Preparare: 2 h 30 ' Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.
Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.
Complexitate: medie