Creveti Flambate cu Whisky
Ingrediente:
Eu am socotit 3 creveti pe persoana deci pentru 4 persoane va trebuie:
12 creveti gri
2 dovlecei
16-20 de rosii cherry
10 cl de whisky
usturoi in pudra
piper
sare
2 linguri de ulei de masline
patrunjel verde
12 creveti gri
2 dovlecei
16-20 de rosii cherry
10 cl de whisky
usturoi in pudra
piper
sare
2 linguri de ulei de masline
patrunjel verde
Preparare:
Dovleceii ii prajim si ii asezam pe o hartie absorbanta sau ii frigem pe gratar. Incingem uleiul si aruncam in tigaie crevetii (daca folositi o tigaie mare puteti pune toata cantitatea, daca nu pregatiti pe rand) pana devin rosiatice.
Varsam whisky peste creveti lasam putin sa se incalzeasca alcoolul si flambam. Saram, piperam si condimentam cu usturoi. Adaugam rosioarele taiate in doua, amestecam, adaugam dovleceii. Servim alaturi de orez si presaram deasupra patrunjel verde.
Pofta buna!
Timp Preparare: nementionat Varsam whisky peste creveti lasam putin sa se incalzeasca alcoolul si flambam. Saram, piperam si condimentam cu usturoi. Adaugam rosioarele taiate in doua, amestecam, adaugam dovleceii. Servim alaturi de orez si presaram deasupra patrunjel verde.
Pofta buna!
Complexitate: redusa