ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba a la Grec


Ciorba a la Grec








Probabil multi dintre voi, cei care treceti pe aici mai des ati observat pasiunea mea pentru ciorbele drese cu smantana (nu ca ar fi greu de observat). Pentru mine ciorba nu e ciorba daca nu are o lingura (sau mai multe) de smantana. Urmatoarea zeama  pe care o sa o postez e o dresala, o reteta moldoveneasca cred, ca toate cunostintele mele din alte zone ale tarii se uita crucis cand le zic de asa ceva. Revenind la reteta de azi, e vorba de o delicioasa ciorba de pui a la grec.




Ama Fashion



Ciorba a la GrecReteta Ciorba a la Grec

Ingrediente:
  • 1 pui
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • o cescuta mica de orez (50-60 g)
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben

Va recomand ca pentru reteta asta sa folositi un pui intreg, sau macar ceva pulpe care sa aiba si os. Nu e neaparat necesar, dar se simte gustul diferit mai ales daca o pregatiti cu un pui fraged de la tara. Orice carne am alege, o punem la fiert cu sare avand grija sa o spumam. Intre timp, pregatim si legumele: jumatate de telina, jumatate din cantitatea de morcov si ceapa le punem la fiert intregi.

Restul legumelor le dam prin razatoare (morcovul) iar telina si ardeii  le tocam cubulete.
Cand legumele intregi puse la fiert sunt gata, le scoatem si le pasam cu ajutorul blenderului. Scoatem si carnea pe care o jupim de pe os si pe care o punem inapoi in zeama. Adaugam si legumele taiate cubulete.

Cu 10 minute inainte ca legumele sa fie fierte, adaugam si orezul. Dupa cele 10 minute, adaugam legumele pasate si oprim focul.
Acum putem incepe sa amestecam galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si faina. Omogenizam bine compozitia dupa care in acelasi vas, adaugam treptat cate un polonic de zema din oala cu ciorba si amestecam usor. Dupa ce am pus 4-5 polonice de zeama, putem turna amestecul in oala amestecand usor. Adaugam patrunjelul tocat si ciorba este gata.

Logic ca servim cu ardei iute, de preferat ardei iute murat. Un deliciu, mai ales daca avem langa, o paine buna de casa.
Pofta Buna!