ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de Fasole cu Ciolan Afumat


Ciorba de Fasole cu Ciolan Afumat






Dupa o pauza de fix 1 luna de zile, a venit randul si primei retete din 2011. Nu o sa trec la a va povesti ce si cum, inainte de a va ura un an 2011 plin de dorinte implinite, de sanatate, alaturi de oameni dragi sufletului vostru. La multi ani!!!
Si acum va prezint o ciorba de fasole cu ciolan afumat ce nu are cum sa nu fie pe placul tuturor. Daca mai adaugam langa o ceapa rosie, un pranz copios este gata sa inceapa!


Ama Fashion





Reteta Ciorba de Fasole cu Ciolan Afumat
Ciorba de Fasole cu Ciolan Afumat
Ingrediente:
  • 500 g fasole alba uscata
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina mare (sau 2 mai mici)
  • 1 ardei gras
  • 2 pastarnaci
  • 1 lingura boia iute
  • 4 linguri de bulion
  • piper negru boabe
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de otet pentru acrit ciorba
Cu o seara inainte, alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat in apa. O lasam asa pana a doua zi, cand ne apucam de pregatit ciorba.

Cand suntem gata de treaba, intr-o oala mare punem apa la fiert; taiem carnea de pe os si o punem la fiert, impreuna cu osul cca 1 ora. Intr-un dispozitiv de facut ceai, o capsula din aia ovala de inox, punem 4-5 boabe de piper impreuna cu cateva crengute de cimbru, strangem bine si ii dam drumul in oala la fiert impreuna cu carnea; adaugam la fiert si sare.

Dupa o ora, adaugam si fasolea la fiert.

Lasam la fiert fasolea impreuna cu ciolanul, o ora pana fasolea e aproape fiarta, timp in care tocam legumele pentru ciorba.

Adaugam legumele taiate impreuna cu o lingura de boia iute la fiert. Cand legumele au fiert, scoatem ciolanul si carnea din oala si o taiem fasii subtiri.


Adaugam in ciorba noastra bulionul si carnea si mai lasam la fiert inca 10 minute. Acrim cu otet si potrivim de sare si piper si gata.

Pofta buna la ciorba de fasole cu ciolan afumat!