ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba banateana



Ciorba banateana








Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pui sau 1 kg carne vitel
sau miel
1 morcov
2 patrunjei
1 ceapa
8-10 boabe piper
boia de ardei dulce
2 linguri orez
2 galbenusuri
2 linguri smintina
zeama de lamiie
sare
patrunjel verde


Mod de preparare:
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rintas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cind rintasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pina se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cind este gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smintina. Se pune de asemenea zeama de lamiie dupa gust si patrunjelul verde tocat
Se serveste fierbinte