ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

profiterol cu ciocolata


profiterol cu ciocolata












Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
24 choux mici
crema:
500 ml lapte proaspat
4 galbenusuri
120 g zahar
40 g amidon
40 g unt
1zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie
glazura:
100 g ciocolata amaruie
150 ml frisca


Mod de preparare:
Mod de preparare:

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere.

Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste.

Umplem gogoselile cu crema si cu ajutorul unei linguri le punem in glazura facuta din ciocolata topita in frisca,apoi le asezam pe platou in forma de piramida si ornam cu frisca.