Drob de miel
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Maruntaie de miel (rinichi
ficat
inima) (eu am folosit inima de vita)
ceapa verde (o legatura serioasa)
usturoi verde o legatura
200-300grame carne tocata (o mana)
patru oua
o cutie de pate de ficat
trei oua fierte
o legatura de marar
proapar de oaie (de miel)
sare
piper.
Mod de preparare:
Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata se pastreaza. Se toaca marunt totul. Eu personal le toc din barda sau tocator , voi puteti uza masina de tocat. E mai practic.Se toaca ceapa verde si usturoiul si se amesteca cu maruntaiele.Se adauga cele patru oua crude si carnea tocata. (Carnea e indicat sa fie mixta.Vita-porc).Se amesteca bine, adaugand din supa rezultata din fierberea maruntaielor.Nu puneti prea multa zeama. Adaugati pateul de ficat , mararul tocat marunt ,si potriviti de sare si piper.Intr-o tava de cozonac asezati proaparul de oaie in asa fel incat sa acopere fundul si marginile tavii.Asterneti in tava amestecul , cam jumatate. Ouale fierte si decojite se aseaza in tava ,pe lungime , apoi se acopera cu restul de compozitie (A se vedea fotografiile). Se da la cuptor circa o ora. Aproape de final se scoate drobul si se unge cu un ou batut.Se baga din nou la cuptor 10 minute. Pofta buna!