ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Tort de Revelion

 

 

 

 

Trebuie sa recunosc ca nu imi plac mancarurile grele si mesele incarcate de Revelion. In fiecare an pregatesc doar gustari usoare si un tort spectaculos, pentru a trece in noul an cu stil si pentru a avea amintiri de neuitat. Anul acesta m-am gandit la un tort-surpriza, light, cu vanilie si fructe. Iata mai jos reteta...

Ingrediente:

Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, vanilie, putina sare. 

Pentru sirop: apa, zahar, vanilie, coaja de portocala.

Pentru creme: iaurt gras (200 g), zahar (100 g), frisca lichida (250 g), crema de vanilie (1 plic), vanilie, fructe (2 kiwi, 2 banane, 1 portocala, 1 para, ananas).

Pentru glazura: 2 ciocolate albe

Pentru ornat: am cumparat sfere mici argintii (ca niste globuri cu diametrul de 3-4 cm), care se deschid si in care voi pune diverse mesaje cu urari de Anul Nou.

Mode de preparare:

- se face un pandispan simplu astfel: albusurile de la cele 5 oua se bat bine cu sarea si 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile si se amesteca treptat, se pun cele 5 linguri de ulei, vanilia, apoi 5 linguri de faina si se incorporeaza bine. Eu nu folosesc mixerul decat la albusuri, apoi amestec cu o lingura de lemn speciala pentru prajituri.

- compozitia se toarna intr-o tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit bine in prealabil. Se coace 35 - 45 de minute, pana prinde o culoare frumoasa, aurie. 

- se scoate blatul din forma, se taie in doua si se lasa la racit. Separat fac un sirop din apa, zahar, vanilie si coaja de la o portocala, il incalzesc pana se topeste zaharul si apoi insiropez blatul.

- iaurtul se bate cu zaharul si se lasa deoparte

- se bate bine 90% din cantitatea de frisca

- crema de vanilie se prepara dupa instructiunile de pe plic, de obicei cu 250 ml lapte rece

- gelatina se pune la inmuiat timp de 10 minute in apa rece, apoi se incalzeste pana la dizolvare (nu aduceti la fierbere pentru ca se distruge efectul acesteia). Se adauga peste iaurt si se amesteca. 


- peste frisca batuta bine se pune crema de iaurt si apoi crema de vanilie si se amesteca delicat. 

- peste blatul insiropat se toarna jumatate din cantitatea de crema obtinuta mai sus, se pun fructele taiate cubulete, apoi restul de crema si se acopera cu cealalta parte a blatului. 

- ciocolata alba se rupe bucatele si se topeste in bain-marie. Apoi se adauga restul de frisca (10%, care a ramas de la crema) si se amesteca. Se toarna peste tort si inainte de a se intari, se orneaza cu globurile argintii cu mesaje. 

- se lasa la frigider minim 3-4 ore. 

Acest tort delicios se serveste alaturi de o sampanie cu fructe de padure:) La Multi Ani!