Ingrediente:
- 6 oua
- 550 g zahar( 400g zahar tos si 150g zahar pudra)
- 5 linguri de cacao
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
- 250 g margarina sau unt
- un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom
- 2 plicuri de cappuccino de rom
- 250 ml lapte
- 200 g ciocolata
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blatul:
6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se freaca galbenusurile cu 30 ml ulei dupa care se amesteca cu albusurile batute.
Intr-un castron se adauga cele 8 linguri de faina amestecate cu 2 linguri de cacao si praful de copt aceasta compozitie se cerne pe rand in albusurile batute si se masteca prin miscari rotative de sus in jos pana se omogenizeaza, se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau pur si simplu hartie de copt, apoi se pune la cuptor la temperatura de 180 grade C.
Crema
150 g zahar pudra se freaca cu untul sau margarina in care se adauga 3 linguri de cacao.
Separat se prepara crema de ciocolata din plic urmand instructiunile.Aceasta crema se adauga lingura cu lingura in unt avand grija sa nu se taie crema.
Siropul
200g de zahar se amesteca cu cele 2 plicuri de cappuccino si 400 ml apa, daca doriti sa puneti rom atunci micsorati cantitatea de apa. Cu aceast sirop se insiropeaza blatul.
Mod de asamblare
Blatul se taie in doua, prima parte se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu jumatete din sirop, se intinde crema peste care se adauga cealalta jumateate de blat, il insiropam cu siropul ramas apoi se pune la frigider pt o ora. Dupa ce am scos-o de la frigider se taie cuburi pe care le distantam punandule pe un gratar de scurgere.
Glazura
200g de ciocolata se topeste cu 100ml frisca lichida, apoi se acopera fiecare cubulet de prajitura cu aceasta compozitie.
Separat se bate frisca ramasa si se orneaza prajiturelele.
Pofta buna!
6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se freaca galbenusurile cu 30 ml ulei dupa care se amesteca cu albusurile batute.
Intr-un castron se adauga cele 8 linguri de faina amestecate cu 2 linguri de cacao si praful de copt aceasta compozitie se cerne pe rand in albusurile batute si se masteca prin miscari rotative de sus in jos pana se omogenizeaza, se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau pur si simplu hartie de copt, apoi se pune la cuptor la temperatura de 180 grade C.
Se lasa cam 30-45 de minute depinde de tava pe care o folositi daca e mai adanca se lasa mai mult, sau se face testul cu scobitoarea.
Crema
150 g zahar pudra se freaca cu untul sau margarina in care se adauga 3 linguri de cacao.
Separat se prepara crema de ciocolata din plic urmand instructiunile.Aceasta crema se adauga lingura cu lingura in unt avand grija sa nu se taie crema.
Siropul
200g de zahar se amesteca cu cele 2 plicuri de cappuccino si 400 ml apa, daca doriti sa puneti rom atunci micsorati cantitatea de apa. Cu aceast sirop se insiropeaza blatul.
Mod de asamblare
Blatul se taie in doua, prima parte se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu jumatete din sirop, se intinde crema peste care se adauga cealalta jumateate de blat, il insiropam cu siropul ramas apoi se pune la frigider pt o ora. Dupa ce am scos-o de la frigider se taie cuburi pe care le distantam punandule pe un gratar de scurgere.
Glazura
200g de ciocolata se topeste cu 100ml frisca lichida, apoi se acopera fiecare cubulet de prajitura cu aceasta compozitie.
Separat se bate frisca ramasa si se orneaza prajiturelele.
Pofta buna!