ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinta cu carne de pui


 






In pragul unei noi saptamani pe care v-o doresc spornica si placuta, vin in fata domniilor voastre cu o noua  o delicioasa placinta cu carne de pui. O astfel de placinta cu carne de pui este o gustare perfecta si inca si mai potrivita mi se pare pentru pachet. Cand am realizat reteta de placinta cu pui, 




Timp de pregatire: ore

Timp de gatire: ore

Timp Total: ore

Numar portii: 8 portii

mediu
Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti video-ul de mai jos (setati calitatea 720p HD pentru a vedea filmul la rezolutie maxima).
Sumar reteta: aluat: 500 de grame de faina, 20 de grame de drojdie, 1 lingurita sare, 2 lingurite zahar, 300 de ml. de apa calduta, 4 linguri de ulei. Umplutura: 500 de grame pipet de pui, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 250 de grame de ciuperci, 1-2 ardei rosii, 250 de grame de mozzarella sau cascaval, 200 de grame smantana pt. gatit (12%), cimbru si patrunjel proaspat dupa gust, sare si piper, 2 linguri ulei.  Se amesteca drojdia cu zaharul si se dilueaza cu 3 linguri de apa calduta. Se adauga apoi peste faina amestecata cu sarea, se adauga restul de apa si uleiul si se framanta un aluat neted si nelipicios care se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pieptul de pui se taiae cubulete, legumele se taie marunt. Se trage pieptul de pui la tigaie in cele doua linguri de ulei incins, cand prinde culoare se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa si ardeiul. Se adauga ciupercile si dupa ce se inmoaie pieptul de pui se adauga inapoi in tigaie. Se adauga si smantana si se fierbe totul la foc mic cateva minute pana scade. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeata si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza aluatul dupa plac si se umple cu umplutura din carne de pui, adaugandu-se si mozzarella. Se coc la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute (pana se rumenesc).