Ingrediente

6 prune fara samburi, taiate in felii, si o gutuie mica taiata in cuburi
1 lingura de mustar
1-2 linguri de faina
300 ml. de supa de pasare
60 de ml. de vin rosu
50 de ml. de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica
sare, piper
mod de Preparare
Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza
Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune
Respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui)
Fructele care raman vor servi la prepararea sosului.
Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori
Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins
Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite.
Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase
Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul
Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade
Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite.
Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).
Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere. Eu, pentru ca acest festin sa fie chiar de neuitat, le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi , pe care nu i-am facut cam demultisor si de care ni se facuse dor si cu un compot de prune, in loc de salata.

va doresc pofta buna