ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Piept de fazan sote cu ciuperci"

  •  

     

     

     

    Ingrediente

    piepturile de la 2 fazani,
    50 gr slanina,
    1 kg ciuperci,
    150 gr unt,
    1 pahar vin alb,
    2-3 galbenusuri,
    sare,
    piper
  • Mod de preparare

    Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patru si se pun peste fileurile de fazan. Deasupra se toarna 100 gr unt topit cald, se acopera visul si se lasa la inabusit, la foc mare. Fileurile se scot, impreuna cu ciupercile, dupa ce s-au facut, se scurg bine de unt si se tin la cald. Separat se face un sos alb din unt si faina, care se stinge cu vin alb si cateva linguri din sosul in care s-a facut friptura. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de oua. Fileurile se pun pe o farfurie, se acopera cu feliile de ciuperci si se toarna deasupra sosul.
  • Mod de servire

    Mancarea se serveste calda.



va doresc pofta buna