Ingrediente
- pulpe de curcan – 2 buc, aprox. 1 kg,
- cimbru – 1 lingurita,
- usturoi – o caciulie,
- boia- 1 lingurita,
- sare si piper dupa gust,
- pentru marinata: rozmarin: 1/2 lingurita, boaba de mustar – 1/2 lingurita, sare si piper, ulei- 2 linguri, ienibabar- 3 boabe, cimbru – 1/2 lingurita, frunze de dafin – 3, vin alb sec- 250 ml.
Timpul de pregatire – Pulpe de curcan la cuptor:
- pentru marinarea carnii- 5 ore,
- pentru coacere – 1,5 – 2 ore.
Modul de preparare
1. Pentru a avea un gust desavarsit orice tip de carne trebuie tinut un pic in marinata pentru a fi mai moale, dar si mai buna la gust.Toate ingredientele enumerate mai sus vor fi puse intr-un bol impreuna cu carnea si lasata la frigider pentru 5 ore. Pot fi folosite pulpe inferioare de curcan, ori pulpe superioare. O pulpa superioara este suficienta pentru 2 persoane.2. Pulpele de curcan le scoatem din marinata si le crestam. Curatam usturoiul si in crescaturile facute punem cate un catel de usturoi. Asezam pulpele intr-o tava si cu o lingura de ulei, dar si un pahar de vin punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade sub o folie de aluminiu.Deasupra presaram si boia pentru a forma o culoare aramie-rosiatica, dar si pentru o aroma deosebita.
3. Nu ne ramane decat sa asteptam minunatia de Pulpe de curcan la cuptor. Merg perfect cu o portie de cartofi natur, cartofi gratinati, ciuperci gratinate.

va doresc pofta buna