ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Pulpe de curcan impanate la cuptor"


 

 

 

 

Carnea de curcan este foarte buna pentru organismul nostru. Continand foarte putine grasimi este usor de digerat, dar si gustul acesteia este fenomenal. Iar retete ce contin carnea de curcan sunt foarte multe, asa ca nu va ramane decat se le incercati.


Ingrediente
  • pulpe de curcan – 2 buc, aprox. 1 kg,
  • cimbru – 1 lingurita,
  • usturoi – o caciulie,
  • boia- 1 lingurita,
  • sare si piper dupa gust,
  • pentru marinata: rozmarin: 1/2 lingurita, boaba de mustar – 1/2 lingurita, sare si piper, ulei- 2 linguri, ienibabar- 3 boabe, cimbru – 1/2 lingurita, frunze de dafin – 3, vin alb sec- 250 ml.

Timpul de pregatire – Pulpe de curcan la cuptor:

  • pentru marinarea carnii- 5 ore,
  • pentru coacere – 1,5 – 2 ore.

 Modul de preparare

1. Pentru a avea un gust desavarsit orice tip de carne trebuie tinut un pic in marinata pentru a fi mai moale, dar si mai buna la gust.Toate ingredientele enumerate mai sus vor fi puse intr-un bol impreuna cu carnea si lasata la frigider pentru 5 ore. Pot fi folosite pulpe inferioare de curcan, ori pulpe superioare. O pulpa superioara este suficienta pentru 2 persoane.
2. Pulpele de curcan le scoatem din marinata si le crestam. Curatam usturoiul si in crescaturile facute punem cate un catel de usturoi. Asezam pulpele intr-o tava si cu o lingura de ulei, dar si un pahar de vin punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade sub o folie de aluminiu.Deasupra presaram si boia pentru a forma o culoare aramie-rosiatica, dar si pentru o aroma deosebita.

3. Nu ne ramane decat sa asteptam minunatia de Pulpe de curcan la cuptor. Merg perfect cu o portie de cartofi natur, cartofi gratinati, ciuperci gratinate.

 Bucatarul viorel



va doresc pofta buna