ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor"

 

"Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor"

  Ingrediente
  • 3-4 pulpe de curcan
  • usturoi
  • cimbru
  • boia dulce
  • măghiran
  • dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • vin alb sec 
  •  
Mod de preparare
 
 
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul unui cuţit. 
Se pregăteşte sosul de usturoi aromatizat: se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei, apoi se diluează cu un pahar de vin.

Se adaugă apoi condimentele, se amestecă şi se lasă 10 minute. 



Amestecul de condimente se toarnă peste pulpele aşezate într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline. 


Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore. 

La final, se lasă 10 minute fără capac pentru a se rumeni frumos.


 Bucatarul viorel



va doresc pofta buna