"Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor"
- Ingrediente
-
- 3-4 pulpe de curcan
- usturoi
- cimbru
- boia dulce
- măghiran
- dafin
- sare
- piper
- ulei de măsline
- vin alb sec
Mod de preparare
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul unui cuţit.
Se pregăteşte sosul de usturoi aromatizat: se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei, apoi se diluează cu un pahar de vin.Se adaugă apoi condimentele, se amestecă şi se lasă 10 minute.
Amestecul de condimente se toarnă peste pulpele aşezate într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline.
Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore.
va doresc pofta buna