ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Tort de ciocolata si migdale"

 

 

 

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura cacao Nesquik
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta.
Galbenusurile frecate bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor.
Faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere, dar putem face si proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine il taiem in 3 parti.
Crema:
Ciocolata ruupta bucatele o topim la la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi dam vasul la congelator pentru cca 1 ora. Scoatem vasul de la congelator si mixam compozitia pana obtinem o crema fina si pufoasa. Intaritorul de frisca il adaugam doar daca este absolut necesar.
Sirop:
Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid turnam apa cu atentie si lasam sa se raceasca bine si sa se topeasca caramelul.
Glazura:
Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam bine compozitia si lasam sa se racoreasca.
Pentru decor batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa, iar la sfarsit incorporam cacaoa Nesquik.
Repartizam crema intre blaturile ce le-am insiropat in prealabil. Pastram o parte din crema pentru a imbraca lateralele tortului.
Turnam glazura peste tort si ornam cu frisca.


 Bucatarul viorel




va doresc pofta buna