Astazi va prezint o reteta mai deosebita, dar foarte simpla si gustoasa, pe care o puteti incerca pentru o seara romantica sau pentru masa de Craciun. Carnea de caprioara este frageda si delicioasa, cu o textura asemanatoare cu cea de vita, insa cu un gust bogat, de vanat. Nu cred ca veti intampina probleme la gasirea medalioanelor de caprioara, se pot cumpara din toate supermarketurile care se respecta.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 medalioane de caprioara (800 g - 1 kg), 450 g fructe de padure (gasiti pungi congelate cu amestec de fructe de padure: afine, mure, etc), 250 ml vin rosu sec, 1 lingura miere, o cana de supa de vita (sau apa, daca nu aveti timp sa faceti supa), unt (un cub), ulei de masline, putina faina, sare, piper.
Mod de preparare:
- medalioanele de caprioara trebuie sa aiba in jur de doi cm grosime, se spala si se usuca intr-un prosop de hartie
- carnea asezonata cu sare si piper se prajeste in unt si putin ulei de masline timp de cateva minute (4 minute), pe ambele parti. Cand este gata se scoate pe un platou si se acopera.
- in sosul ramas in tigaie dupa prajirea carnii se adauga putina faina (max o lingura) si se stinge totul cu vin. Se adauga si mierea si supa de vita sau apa si se amesteca bine, pana se leaga sosul. Apoi se pun fructele de padure (nu se decongeleaza inainte) si se amesteca un minut in sos. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
- se pun doua felii de caprioara pe farfurie si se acopera cu sosul din vin si fructe de padure. Alaturi se poate servi o garnitura de piure sau de orez (brun). La acest preparat merge o salata simpla, verde, cu ceapa rosie si putin otet balsamic. Bineinteles, un pahar de vin rosu demi-sec nu trebuie sa va lipseasca:)