ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

"Tort cu nuca si ciocolata"




Blat:
8 oua
200 g zahar
4 linguri ulei
8 linguri faina
4 linguri cacao
100 g nuca macinata
1 praf de copt
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.
Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.

Crema:
400 g unt
120 g ciocolata amaruie
4 linguri cacao
200 g zahar
100 g nuca macinata
esenta de rom
Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.
Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.

Sirop:
150 ml apa
100 g zahar
2 linguri coniac
Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Din toata cantitatea de crema se pun deoparte cateva linguri ce le vom folosi la decor. Restul se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu moate de crema si carlionti de ciocolata.