O reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 sfecle rosii
- 3 cartofi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 50 ml ulei de masline
- otet balsamic dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi sfeclele, puneţi-le într-o tavă pe hârtie de copt şi coaceti-le în cuptorul încins la foc potrivit circa 50 de minute. Fierbeţi cartofii în coajă, apoi curătaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare. După ce sfecla s-a copt, lăsaţi-o puţin să se răcească, curăţaţi-o de coajă şi daţi-o şi pe ea pe răzătoarea mare.
Puneţi sfecla rasă împreună cu cartofii raşi într-un castron. Adăugaţi pătrunjelul tacat mărunt, coriandrul măcinat, uleiul oţetul balsamic, sare şi piper după gust. Omogenizaţi prin răsturnare. Serviţi salata de sfeclă şi cartofi rece.
Pofta buna!