ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Remedi naturiste impotriva racelii si a gripei

 

Remedi  naturiste impotriva racelii si a gripei

 
 
 
 
In sezonul rece, mai mult ca niciodata, suntem expusi racelii, virozelor respiratorii si gripei. Remediile naturiste au capacitatea de a inlesni vindecarea si de a veni in completarea tratamentului medicamentos. Iata cateva tratamente naturiste menite sa previna, dar si sa trateze raceala si gripa: 
 
 
 

Ghimbirul trateaza raceala


Ghimbirul este un remediu naturist cunoscut si apreciat in combaterea racelii si a gripei. El reduce febra si durerea, fiind totodata un puternic antioxidant si antiseptic. Ghimbirul previne si trateaza de asemenea durerile de gat si inflamatiile membranei mucoase. Sunt indicate ceaiurile de ghimbir (1, 2 bucati de ghimbir proaspat la 1-2 cesti de apa clocotita). Le poti consuma in combinatie cu miere si suc proaspat de lamaie. ghimbir


Poti face totodata un ceai din 1, 2 bucati de ghimbir si 2 cesti de apa la care poti adauga o jumatate de lingurita de pudra de ardei rosu. Ghimbirul se fierbe timp de 5 minute, dupa care se adauga jumatatea de lingurita de ardei rosu, lasandu-se sa mai fiarba timp de 1 minut. Cand se stinge focul, se adauga si 2, 3 catei de usturoi zdrobit, 1 lingura -2 de suc proaspat de lamaie, putina miere.

Vitamina C, vitamina miraculoasa in cazul racelii


Vitamina C este cunoscuta pentru efectele sale de prevenire a racelii, dar si pentru capacitatea sa de a grabi vindecarea si de a atenua simptomele racelii. Totodata, vitamina C joaca si un rol important in sistemul respirator defensiv. In timpul racelii, trebuie marite dozele de vitamina C, 1000 mg pe zi fiind considerate optime. Atentie la consumul de vitamina C. Abuzul de vitamina C in mod continuu poate cauza formarea pietrelor la rinichi, dar si pierderi de calciu sau distrugerea unei alte vitamine, vitamina B12.

Consumarea de alimente bogate in vitamina C precum ardei gras, patrunjel, capsuni, lamaie, broccoli, varza, etc reprezinta intotdeauna o solutie naturista si excelenta pentru prevenirea si tratarea racelii. Amesteca cu ajutorul blenderului urmatoarele alimente: ananas, portocala, banana, grepfruit, ghimbir proaspat, pepene galben. Sucul obtinut constituie un coctail sanatos si bogat in vitamina C, excelent in combaterea racelii.

Gargara, un obicei banal, cu efect neasteptat

 

 

 

De asemenea, gargara poate ameliora durerile in gat si senzatia de “mancarime”. Dizolva o lingurita de sare intr-o ceasca de apa calduta si, cu aceasta solutie, incearca sa faci gargara de 4 ori pe zi. Totodata, pentru a reduce mancarimea din gat, poti incerca o gargara astringenta cu ceai ce contine tanin sau poti opta pentru un remediu apreciat in medicina populara, cel pe baza de miere. Amesteca o lingura de suc proaspat de lamaie sau o lingura de frunze de zmeura cu 2 cesti de apa fierbinte si o lingurita de miere. Lasa infuzia sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei. Cu aceasta solutie, poti face gargara. Atentie! Acest procedeu este indicat adultilor, iar nu copiilor.

Pentru ameliorarea febrei si a durerilor de cap care insotesc uneori raceala si gripa, compresele cu urmatoarea solutie pot fi extrem de eficiente: intr-un pahar de otet se lasa la macerat, timp de cateva zile, 5 linguri de pulbere de menta.

Flori de soc

Tot pentru scaderea febrei este indicata si infuzia din flori de soc, cu 2 lingurite de flori de soc la o cana cu apa. Se beau 3 cani de infuzie de flori de soc pe zi. Totodata, in medicina populara, zeama de ridichie neagra in combinatie cu mierea este excelenta atunci cand vine vorba de calmarea tusei.

Pentru a scapa de problemele nazale cauzate de raceala incearca sa faci o inhalatie pe baza de busuioc si chimen. Intr-un vas, pune la fiert un litru de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga 10 grame de chimen si 10 grame de busuioc. Tinand capul asupra vasului si acoperindu-l cu un prosop, inhaleaza aburii respectivi. Poti repeta acest tratament pentru cateva zile la rand, momentul potrivit fiind seara.

 

Zincul ar putea fi tratamentul minune pentru combaterea racelii


Recent, in urma unui studiu care a presupus 15 teste efectuate asupra a 1360 de voluntari participanti, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca zincul reprezinta un element de nepretuit atunci cand vine vorba de reducerea simptomelor racelii si de scaderea severitatii racelii. Zincul este un mineral fundamental ce are rolul de a intari sistemul imunitar, el putand fi gasit in mod natural in carne (mai ales in cea rosie), in ficat, in fructele de mare (crustacee), in galbenusul de ou, in lactate fermentate, nuci etc. Doza zilnica recomandata de zinc este de 12 mg in cazul femeilor si 15 mg in cazul barbatilor.

 

 

 De asemenea, spun cercetatorii, suplimentele de zinc ar putea reduce perioada de manifestare a simptomelor cu 3 sau 4 zile daca sunt luate in primele 24 de ore de la aparitia simptomelor racelii. Sunt insa necesare studii suplimentare pentru a stabili doza necesara de zinc in cazul racalii, durata perioadei in care poate si folosit ca tratament si felul in care poate fi folosit. In exces, zincul poate provoca probleme in absorbtia cuprului, un alt mineral important sau poate cauza un gust neplacut in gura si deranjamente stomacale.