ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pui chinezesc cu ardei si ciuperci







A trecut ceva vreme de cand mi-am pus wokul in cui si nu l-am mai folosit. Era timpul sa-l pun la treaba pentru o provocare: sa pregatesc cel mai fraged, care se topeste in gura, pui chinezesc. Fiindca daca ati mancat intr-un restaurant chinezesc bun, bucatile de pui sunt asa moi incat mereu m-am intrebat: "sigur e pui si nu galusca de faina?" Doar fibrele carnii m-au convins de fiecare data ca e carne. Ieri i-am dat de capat dupa ce am citit foarte mult pe tema asta. Secretul sta in primii doi pasi ai retetei. Ii puteti aplica de acum la toate retetele chinezesti pe care le-am postat si sunt valabili pentru toate tipurile de carne (vita, porc).



Ingrediente pentru Pui chinezesc cu ardei si ciuperci
1 piept de pui (cca 400 gr)
1 ardei verde
5 ciuperci
1 ceapa mica
1 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
chili dupa gust
1 lingurita amidon
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri ulei
2 linguri arahide
3-4 fire ceapa verde
Sos
1/2 lingura sos de stridii (oyster sauce)
1/2 lingura sos de soia
3-4 linguri apa
1 lingurita otet de orez
1/2 lingurita zahar
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita ulei de susan
Portii: 2
Preparare
  1. Pieptul de pui se taia cuburi si se presara cu bicarbonat de sodiu. Se maseaza un pic sa fie uniform acoperit si se lasa la marinat 30 minute. Se spala foarte bine puiul de bicarbonat.
  2. Se presara apoi cubuletele cu amidon, se maseaza si se mai lasa la marinat 15 minute.
  3. Pregatiti toate ingredientele in acest timp, fiindca pasii retetei se fac in ritm rapid.
  4. Intr-un wok se incinge bine uleiul. Se adauga pasta de ghimbir-usturoi si chili dupa gust si se prajeste cateva secunde, pana usturoiul incepe sa miroasa.
  5. Se adauga puiul si se prajeste la foc mare, amestecand des, pana carnea isi schimba culoarea, adica devine alba peste tot (cca 4 minute).
  6. Se trage puiul pe marginile wokului si in centru punem ardeiul taiat patrate, ciupercile taiate in patru si ceapa tocata mare. Se prajeste amestecand des inca 2 minute.
  7. Se adauga ingredientele sosului amestecate si se mai prajeste totul, amestecand tot timpul inca 1-2 minute (pana puiul e facut complet; se verifica o bucata de carne in centru, trebuie sa fie alba, nu rozalie).
  8. Se stinge focul si se presara mancarea cu alune si ceapa verde taiata rondele. Se drege de sare.
  9. Se serveste imediat cu orez fiert.