ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

prajitura boema


 


 

 

 

 

Ingrediente prajitura

    Reteta prajitura boema
  • 2 cani ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • 3 pliculete vanilie
  • esenta de rom
  • lamaie rasa
  • 1 cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata 
  •  500 ml frisca
  • 200 g ciocolata de menaj
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar

Mod de preparare reteta

Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina, nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min.
Siropul se face din 200 ml de apa cu 100 g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.
Pentru crema de ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se mixeaza.
Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.
Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.
Pofta buna!