ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Lee Westwood devine number one

Lee Westwood devine number one

 

 

 


Tiger Woods si-a pierdut pozitia de lider in clasamentul mondial profesionist de golf (PGA Tour). Woods paraseste pentru prima data aceasta pozitie dupa 281 de saptamani in care a stat fara intrerupere, din data de 12 iunie 2005, când i-a luat locul lui Vijay Singh.
Britanicul in varsta de 37 de ani devine primul european aflat in topul circuitului PGA, dupa o perioada de 16 ani. Inaintea sa a mai condus clasamentul compatriotul sau Nick Faldo. 
„Ca sa ajungi numarul 1 trebuie sa castigi si sa ai suficiente victorii pentru a te pastra acolo. Asa functioneaza lucrurile” a declarat Tiger Woods, conform sports.espn.go.com.
La randul sau, germanul Martyn Kaymer, cel care a ratat de putin fotoliul de lider spunea: “Lee merita asta. Este unul din cei mai grozavi tipi din circuitul european”. 
Incantarea lui Westwood este evidenta insa este umbrita de lipsa din palmares a unui trofeu major: "Faptul ca am ajuns numarul unu este o confirmare ca lucrez asa cum trebuie, mai mult decat orice. Este un vis. Este o mare onoare si o mare responsabilitate".