O reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii, zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua, mozzarella, branza feta si lapte.
Ingrediente:
- 1cutie rosii cubulete
- 1 zucchini taiat cubulete
- 1 lingura ulei de măsline
- 2 cătei de usturoi, tocat fin
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- piper negru
- 6 oua
- 1/2 cana mozzarella rasă (sau mai multa)
- 1/4 ceasca branza feta maruntita (sau mai multa)
- 1/2 cana lapte
Mod de preparare:
Se toarnă rosiile într-o strecurătoare plasata în chiuvetă si se lasa scurs. Incalziti uleiul de măsline în tigaie, adauga dovleceii, usturoiul, condimentele si gatiti 3 minute. Adauga rosiile si gatiti 3-5 minute, până când lichidul din tomate este aproape evaporat.
În timp ce gătesc legumele se bat oualele intr-un castron, se adauga laptele si se mai bat pana la omogenizare. Se toarnă ouăle în tigaie cu dovleceii si condimente si se prajesc 2-3 minute.
Adăugati jumătate din brânză mozzarella si branza feta si amestecati usor, apoi gatiti aproximativ 3 minute. Se presara restul de mozzarella si brânză feta peste partea de sus si se fierbe câteva minute, cu un capac pe tigaie. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti frittata calda.