ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Cea mai buna placinta cu dovleac taraneasca

  •  
  •  
  • cea mai buna  placinta cu dovleac taraneasca
  •  
  •  
  •  
  •  
  • am fost acum o saptamana la tara la rude si am mancat o placinta taranesca pe cinste,era atat de buna placinta cu dovleac ca ti se topea in gura,daca stau si ma gandesc si acum imi lasa gura apa,
  • si ma-m gandit sa va dau si voua retete de placinta cu dovleac taraneasca,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


  • ingrediente pentru aluat


  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 1/2 de drojdie
  • 1 cana cu apa calduta 
  •  faina cat cuprinde 



  • pentru umplutura
  •  
  •  
  • 900 grame dovleac pentru placinta
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de vin
  • 5 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara 
  • sare si zahar dupa gust
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • mod de pregatire
  •  
  •  
  • in cana cu apa calduta se pune jumatate din drojdie 1 lingura de faina 1 lingura de zahar,
  • se amesteca bine cu o lingurita si se tine la loc cald cateva minute,
  • Intre timp se pune intr-un castron restul condimentelor,se adauga si drijdia si treptat cate un pic de faina pana cand se obtine un aluat de placinta numai bun, se lasa sa creasca intr-un loc caldut,langa soba langa calorifer ete etc,
  •  
  •  
  • intre  timp se curata dovleacul de coja si de seminte si se da prin razatoarea mica, se pune intr-o cratita cu fundul gros in care sa pus uleiul,apa,vinul si scortisoara (scortisoare se pune dupa gust) si se caleste la foc mic pana cand dovleacul devine moale si bine facut,se adauga si zaharul vanilat,se mai adauga sare si zahar dupa gustsi se mai tine la foc cateva minute,si se amesteca in continu sa nu se prinda de fundul oalei,si  se mai adauga un pic de apa,
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • dupa acea daca a crescut aluatul,intindem o foaie din aluat cam 80% din aluat,se pune deasupra umplutura cu dovleac, se ruleaza ca pe cozonac si se pune in tava de cozonzc nu inainte sa fie tapetata cu hartie de copt,din restul de aluat am taiat fasii  si am decorat frumos placinta,am batut bine un ou si am uns placinta cu el,am presarat pe deasupra zahar tos  si am bagat placinta in cuptorul bine incins si la foc mediu spre mic se lasa la cuptor cam 30-40 de minute, cand sa rumenit pe deasupra am incercato cu o scobitoare pe margine,si cand nu se mai ia nimic pe scobitoare inseamna ca este facuta placinta cu dovleac, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar tos si numai buna de mancat,

    Afişează profilul
  • va doresc pofta buna si sper sa va placa ca este tare  gustoasa