ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

9 retete Preparate reci din oua

9 retete Preparate reci din oua

Preparatele reci din oua sunt excelente pentru zile speciale in care avem invitati. Acestea vor fi foarte apreciate si cu siguranta va vor cere si reteta. Iata cateva retete din care sa va inspirati.
Spor la gatit si pofta buna !

1. Oua in aspic (cu garnitura de sunca si tarhon)

Ingrediente: 12 oua, 3/4 L aspic mai lejer, 12 felioare sunca, cateva foi de tarhon.
Mod de preparare: Ouale se prepara ca ochiuri romanesti si se dau la rece. Feliile de sunca se aseaza pe un platou, ouale se pun peste sunca si se dau la frigider. Aspicul topit se da la rece si cand incepe sa geleze se pune peste ouale garnisite cu foile de tarhon. Preparatul se pune la frigider pana s-a gelificat bine.

2. Oua fierte ca la Iasi (cu garnitura de salata ruseasca si maioneza)

Ingrediente: 12 oua, 1 morcov, 3 cartofi, 1 mar, 2 rosii, 150 g castraveti verzi, pu­tina mazare, 1 fir ceapa verde, 12 masline, 150 g ulei, 2 galbenusuri, zeama de lamaie, 1/2 lingurita mustar, 60 g sunca, foi de tarhon.
Mod de preparare: Ouale se fierb 5 minute si se curata de coaja. Se face o salata ru­seasca. Se fierb cartofii, morcovul si mazarea. Cartoful si morcovul se taie julien. Marul, castravetii si 1 rosie cruda se curata si se taie cu sunca tot julien. Se face maioneza din 2 galbenusuri, mustar, sare, ulei si zeama de lamaie. Legumele si ceapa verde tocate se amesteca cu 3 linguri de ma­ioneza. Salata se aranjeaza pe soclu pe un platou cu ouale pe ea. Ouale se napeaza cu restul de maioneza si se garnisesc cu foi de tarhon si mas­line. Se serveste imediat ce s-a pus maioneza pe oua (sa nu alunece ma­ioneza de pe oua).

3. Oua fierte cu maioneza (cu garnitura de ridichi si maioneza cu mustar)

Ingrediente: 12 oua, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita mustar, zeama de lamaie, sare, 180 g ulei, 6 legaturi ridichi de luna, 3 legaturi de marar, 12 crutoane ovale din foitaj.
Mod de preparare: Ouale se fierb 5 minute, apoi se pun in apa rece, se curata de coaja, se pun pe crutoane si se aseaza in coroana pe un platou. Ridichiile bine spalate se taie felii subtiri si se pun pe o farfurie cu putin ulei si un praf de sare. Se face o maionea din ulei, 2 galbenusuri, mustar, sare si zeama de lamaie si se amesteca cu mararul bine tocat. Ouale se napeaza cu ma­ioneza si la mijlocul platoului se pun ridichiile.

4. Oua fierte in aspic ca la Sulina (cu garnitura de rasol de peste, icre si maioneza cu castraveciori acri)

Ingrediente: 18 oua proaspete, 600 g somn, 150 g icre, 3/4 L aspic. 150 g ulei, 2 gal­benusuri, 3 castraveciori acri, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa, 1 morcov.
Mod de preparare: Pestele se fierbe cu ceapa, morcov si sare. Cand s-a racit se taie in 18 escaloape. Ouale se fierb 7 minute, se pun in apa rece si se curata de coaja. Escalopurile de peste se pun intr-un platou si peste fiecare se pune cate un ou, apoi se da la frigider. Cand a inceput sa gelifieze aspicul, se napeaza ouale si se dau din nou la frigider. Cand se servesc, se pun pe fiecare ou cateva icre. Separat se serveste o maioneza cu castraveciorii tocati si patrunjelul la fel.

5. Rosii umplute cu ochiuri romanesti (cu garnitura de somn afumat, maioneza si aspic)

Ingrediente: 12 oua, 12 rosii mari, 12 felii somn afumat, 300 g aspic, 100 g ulei, sare, zeama de lamaie, 1 galbenus.
Mod de preparare: Rosiile se curata de pielita si se prepara de umplut. Se fac 12 ochiuri romanesti si cand s-au racit se pune in fiecare rosie cate un ou. Se napeaza cu maioneza facuta din ulei, 1 galbenus, sare si zeama de lamaie. Deasupra se pune somnul felii, in forma de cornet sl se umple cu aspic tocat.

6. Oua umplute cu ficat de gasca sau pui (cu garnitura de foitaj si aspic)

Ingrediente: 12 oua, 450 g ficat de gasca sau de porc, 3/4 L aspic, 4 linguri vin rosu, 150 g unt, sare, piper alb, 12 crutoane coapte din foitaj, 1 salata verde.
Mod de preparare: Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile. Ficatul se soteaza in unt, se da prin sita si se amesteca cu vinul rosu, cu 100 g unt si cu galbenusurile. Se umplu ouale cu aceasta compozitie, se pun pe crutoane si se aseaza pe un platou, apoi se pun la frigider. Cand incepe sa se gelifieze se da peste oua si se lasa din nou la frigider. Cand s-a gelifiat se garniseste cu foi de salata.

7. Oua umplute cu icre I (cu garnitura de salata ruseasca, masline si aspic)

Ingrediente: 12 oua, 300 g icre, de stiuca, 1/2 L aspic, 1 telina frageda, 2-3 cartofi, 2 mere, 2 pere, 70 g masline verzi, 1/2 lingurita mustar, sare, 80 g ulei, zeama de lamaie, 1 fir ceapa, 1 galbenus.
Mod de preparare: Se fierb ouale 10 minute, se curata de coaja, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile, apoi se umplu cu icre. Separat se face o salata din 2 cartofi fierti in coaja, marul, para si ceapa crude, telina fiarta. Se taie toate julien si se amesteca cu maioneza (facuta din ulei, sare, 1 gal­benus si zeama de lamaie) si cu galbenusurile scoase de la ouale fierte. Salata se aseaza pe un platou si ouale se pun pe salata. Se garnisesc cu masline si se napeaza toate cu aspic, apoi se baga la frigider.

8. Oua umplute cu icre II (cu garnitura de scordolea)

Ingrediente: 12 oua, 150 g icre de stiuca, 1 felie franzela, 150 g ulei, 60 g migdale, 6 catei usturoi, zeama de lamaie, 80 g nuci, sare.
Mod de preparare: Ouale se fierb 10 minute, se curata de coaja, se taie un capac (la varful oului) si cu o mica lingurita se scot galbenusurile. Se umplu cu icrele negre si se pune capacul la loc. Se aseaza coroana pe un platou si in mijloc
se pune scordoleaua facuta din ulei, franzela muiata si stoarsa, usturoi, nuci si zeama de lamaie. Migdalele se taie fileuri, se prajesc si se infig in ouale umplute.

9. Oua umplute cu tocatura de potarniche ca la Buftea (cu garnitura ciuperci prajite si sos de galbenusuri cu hrean)

Ingrediente: 12 oua, 1 potarniche, 450 g sparanghel, 1 paharel coniac, 12 ciuperci, 90 g ulei, lamaie, sare, piper, cimbru, 12 crutoane prajite, 2 salate verzi, 1 legatura de marar, putin hrean, zahar.
Mod de preparare: Potarnichea se frige inabusit cu ulei, sare, cimbru si piper. Se scoate si cand s-a racit, se toaca marunt si se amesteca cu putin sos facut din fondul (in care a fost fripta) cu coniac. Ouale se fierb 19 minute, se scot cojile, se taie in doua in lung, se scot galbenusurile si se umplu cu tocatura de potarniche. Se aseaza pe crutoane intr-un platou garnisit cu salata de sparanghel si cu foi de salata verde. Ciupercile se prajesc intregi si se pun pe fiecare ou, presarate cu marar tocat. Galbenusurile se toaca, se amesteca cu ulei, marar tocat, zeama de lamaie, putin hrean ras si putin zahar; se servesc separat la sosiera.