ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

4 retete Ochiuri romanesti cu garnituri

4  retete Ochiuri romanesti cu garnituri

Ochiuri romanesti cu garnituri. O excelenta idee pentru un mic-dejun sanatos, plin de vitamine si minerale. Traditionalele ochiuri romanesti asa cum nu le stiati. Cu garnituri deosebite, cu siguranta va vor incanta si vor fi apreciate.
Spor la gatit si pofta buna !

1. Ochiuri romanesti (reteta de baza) (6 persoane)

Ingrediente: 12 oua, 1 lingura otet, sare.
Mod de preparare: Ouale sparte se pun unul dupa altul intr-o cratita cu apa in clocot, cu 1 lingura otet si putin sare. Cand sunt fierte se scot cu o lingura de spuma (cu gauri). Se servesc cu diferite garnituri specificate in retetele care urmeaza.

2. Ochiuri romanesti cu anghinare (cu garnitura de limba fiarta afumata)

Ingrediente: 12 oua, 12 bucati de anghinare, 12 feliute rotunde de limba afumata fiarta, 3 galbenusuri, 120 g unt, 2 linguri smantana.
Mod de preparare: Anghinarea curatata si fiarta se aseaza pe un platou si in fiecare se pune cate un ochi romanesc. Se napeaza cu sos olandez (facut cu 3 lin­guri de vin, cu piper alb pisat, apoi galbenusurile si sare cu unt si smantana). Deasupra se pun feliile de limba.

3. Ochiuri romanesti Amiral (cu garnitura de sote de ciuperci si peste afumat) (12 persoane)

Ingrediente: 12 oua, 300 g ciuperci, 500 g peste afumat, sare, piper, 3/4 pahar vin, 1 legatura verdeata, 3 fire ceapa verde, 12 cosulete coapte din foitaj, 2 lin­guri smantana, 120 g unt, 3 linguri sos brun.
Mod de preparare: Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se soteaza in unt, cu ceapa verde tocata, sare, piper, un praf faina, supa, vin, smantana si ver­deata tocata. Se pun in tarte, se prepara ochiurile romanesti si se pun in tarte peste ciuperci impreuna cu fileurile de peste. Se napeaza cu sos brun.

4. Ochiuri romanesti gradinaresti (cu garnitura de budinca de spanac si soteu de rinichi) (12 persoane)

Ingrediente: 14 oua, 1,8 kg spanac, 3/4 pahar lapte, 1/3 lingura faina, nucsoara, sare, 1 ceapa, 500 g rinichi, 3/4 pahar vin rosu, 120 g unt, 60 g ulei, 1 le­gatura verdeata.
Mod de preparare: Spanacul curatat si spalat bine se fierbe 8 minute in apa clocotita. Se strecoara bine, se toaca marunt si se amesteca cu un sos alb gros (din unt, faina, lapte, 2 oua, crude, sare si nucsoara). Apoi se pune intr-o forma de tarta bine unsa si se da la cuptor in bain marie pana ce s-a prins. Se rastoarna pe un platou, se fac 12 ochiuri romanesti, se aseaza pe spanac in coroana si la mijloc se pune soteul de rinichi (facut din rinichi taiati julien, ceapa tocata, un praf faina, grasime, sare, piper, vin, putina supa si verdeata tocata). Peste oua se pune putin unt topit.