tocana haiduceasca
Ingrediente mancare
- 700 g pulpa de porc
- 5 cepe rosii
- o cutie mica rosii in bulion - cuburi
- 2 ardei capia - rosii
- un ardei iute
- 5 catei de usturoi
- un pahar de vin rosu
- o lingurita de boia iute
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- delikat
- o legatura de patrunjel verde
- 2 linguri sos de soia
- ulei
Mod de preparare reteta
Carnea se taie cuburi, se spala, se zvanta si se pune la prajit in putin ulei. Dupa ce s-a prajit pe jumatate se scoate, iar in acest ulei se caleste ceapa taiata solzisori, se adauga sosul de soia, iar mai apoi ardeiul taiat fasii, carnea, un pahar de apa calda, usturoiul tocat marunt, boiaua, sarea, piperul, foile de dafin si delikatul si se mai lasa 15-20 de minute la calit.Se adauga apoi rosiile si vinul. Cand tocana este gata, se adauga patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!