Pastramă de Curcan
Un aperitiv gustos care se prepară foarte uşor.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE
Dacă suntem amatori de pastramă „umedă” – foarte suculentă trebuie să înmuiem carnea-n apă sărată (la 1 pahar de apă -1 lingură de sare) şi s-o lăsăm timp de 2 ore. După care o scoatem, o ştergem şi o ungem cu uleiul amestecat cu condimente. Putem face câteva găurele pentru a introduce feliuțe de usturoi înăuntru.
Dacă preferăm o pastramă uşor suculentă (dar la fel de bună), clătim carnea, o ştergem, o ungem cu uleiul amestecat cu condimente, o punem într-o pungă de plastic şi o dăm la frigider pentru 30 min. Aici la fel am putea adăuga usturoi.
Încingem cuptorul la 250°C, aşteptăm 5-10 minute ca să fim siguri că temperatura în cuptor a ajuns la nivelul necesar. Punem carnea într-o tavă de copt, nu o acoperim cu nimic şi o introducem în cuptor. Important e să nimerim timpul.
De obicei fac astfel de calcule:
De obicei fac astfel de calcule:
- 700 gr. – 12 min.
- 900 gr. – 14 min.
- 1kg. – 15 min.
- 1 kg. 200 gr. -17 min.
- 1,5 kg. – 20 min.
Din moment ce a expirat timpul, stingem cuptorul dar nu deschidem uşiţa pentru cel puţin 2 ore. Cărniţa se prepară singurică mai departe în timp ce cuptorul treptat se răceşte.
Fiecare gospodină cunoaşte capriciile cuptorului său, de aceea timpul ar putea varia 1-2 min. nu mai mult. Dacă stă un timp mai îndelungat ar putea ieşi mai seacă.
Fiecare gospodină cunoaşte capriciile cuptorului său, de aceea timpul ar putea varia 1-2 min. nu mai mult. Dacă stă un timp mai îndelungat ar putea ieşi mai seacă.
Este o reţetă pe care o ador şi la care apelez regulat, dat fiind faptul ca pot folosi această pastramă atât la prepararea sandwichiurilor cât şi la diverse salate.
Uşor, comod şi foarte..foarte gustos!!!
Uşor, comod şi foarte..foarte gustos!!!
Poftă mare!!!