Machiajul permanent, o modalitate de a fi mereu frumoasă
Niște buze perfect conturate, ochi puși în evidență, sprancene creionate impecabil... cam așa ți-ai dori să arăți tot timpul. Din păcate însă niciuna din noi nu are timpul și exactitatea necesară pentru a arăta mereu perfectă. Cosmetologul Alexandra Dumbrăveanu ne vorbește despre o metodă care ne dă o mână de ajutor pentru a arăta așa mereu, machiajul permanent. Cu ajutorul lui poți fi frumoasă fără straturile de farduri, poți uita de grija creionului întins la ochi și a rujului care nu rezistă pe buze. Însă există și o serie de capcane!
Machiajul permanent este de fapt un tatuaj care este folosit pentru corectarea unor defecte sau pentru a contura mai bine unele trăsături ale feței. Chiar dacă se numeşte permanent, acesta durează doar câţiva ani și nu toată viaţa.
Acest tip de machiaj se realizează cu un ac special care străpunge stratul superficial al epidermei, introducând coloranţi de origine minerală, non-alergici, care se păstrează în piele, în funcţie de organism, de la opt luni, până la şapte ani.
Sunt câteva categorii ale feței unde machiajul permanet este cel mai des folosit. Conform spuselor cosmetologului Alexandra Dumbrăveanu cel mai des machiajul permanent este aplicat pe următoarele părți ale feței:
Machiaj permanent făcut pe buze
Dacă ajungi să nu fii mulțumită de culoarea naturală, machiajul permanent al buzelor te ajută să le oferi culoarea care ți-ai dorit-o mereu, fără a fi nevoită să te dai mereu cu ruj. Iar în cazul în care te-ai săturat de a-ți mai fi teamă arunci când ești rujată să te săruți cu iubitul, din cauza că îi poți păta haina sau că rujul va dispărea, odată machiată permanent poți uita de aceste probleme. Cosmetologul ne anunță că machiajul permanent al buzelor este cu adevarat de lungă durată și rezistent la apă.
Conturul ochilor
Luând în considerare că vara aduce cu ea nu doar timp frumos dar și o permanentă transpirație care de cele mai multe ori poate compromite makeup-ul, ce crează un oarecare disconfort. Machiajul permanent ne ajută să înfruntăm umiditatea aerului care strică machiajul ce uneori îți solicită mult timp.
Machiaj permanent sprancene
Uneori pensatul poate deveni un chin săptămânal la care ești supusă pentru a-ți menține sprâncenele frumos conturate. De asemenea se poate întâmpla ca firele în plus să nu fie o piedică, ba din contra, pot apărea cazuri când sprancenele tale abia să se vadă iar din cauza aceasta fața ta pare stearsă, privirea nu este suficient de pătrunzătoare și din cauza aceasta zilnic trebuie să îți conturezi sprâncenele cu un creion. Iar machiajul permanent vine să ajute femeile care fie au sprancenele deschise la culoare sau rare, fie femeilor care odată cu înaintarea în vârstă încep să piardă din firele de păr din sprancene.
Procedura nu este dureroasă
Luând în considerare că tatuajul cosmetic este asemănător tatuajului normal, durerea este exclusă, spune dermatologul Mariana Miller, deoarece anestezia locală este obligatorie. Uneori procedura de machiere poate dura şi până la două ore dacă este nevoie, iar anestezicul este reaplicat la un interval de 10-15 minute. Uneori, pentru a ajunge la efectul dorit, este nevoie de şedinţe repetate de tatuare, la interval de minimum o săptămână şi de maximum două săptămâni.
Contraindicaţiile sunt puţine, dar există
Medicul dermatolog din Chișinău Mariana Miller ne previne însă că, deşi substanţele injectate de obicei sunt bine tolerate de organismul uman, unele persoane sensibile pot avea reacţii alergice. De aceea, este nevoie ca înainte de aplicarea machiajului să fie efectuat un test care determină toleranţa la substanţele colorante.
În plus, există unele boli care nu permit realizarea machiajului permanent. Printre afecțiunile care constituie o contraindicație sunt diabetul zaharat, hemofilia (afecțiune care provoacă sângerări prelungite) şi epilepsia (afecțiune cu tulburări neurologice).
De asemenea, această procedură este contraindicată în perioada de sarcină.
Machiajul este o procedură reversibilă
Dacă într-un moment dat nu îţi va mai plăcea machiajul permanent, acesta poate fi ușor îndepărtat. Una din soluții poate fi „ştergerea" lui cu ajutorul laserului de către medicul dermatolog. Totuşi, este bine să ştii că tatuajul cosmetic realizat în zonele cu păr, precum sprâncenele, nu se poate şterge cu laser fără să distrugă şi rădăcinile părului. De asemenea, mai există o altă variantă: ascunderea lui sub un alt tatuaj. Bineînțeles, toate soluțiile vor costa tot atât, dacă nu chiar mai mult decât procedura de machiaj permanent.
Așadar, e bine să fiți sigure de ceea ce vă doriți sau să evitați schimbările dramatice, pentru a nu fi nevoite să căutați ulterior soluții de ștergere, iar în lipsa acestora, să riscați să arătați ciudat.