Suberec dietetic
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru aluat:
aprox 300-400 ml apa calda
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina)
un praf de sare
1-2 lingurite de zahar
Pentru umplutura:
500 g carne tocata de vita
3 cepe
sare, piper, menta
1 ou
1-2 linguri marar verde tocat marunt
Aceste suberecuri preparate cu umplutura putin inabusita sunt bune pentru persoanele care au anumite probleme de sanatate. Se pot coace si la cuptor, sunt la fel de gustoase.
Mod de preparare:
Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie potrivit- nici tare, dar nici prea moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.
Ceapa se toaca foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul, cimbrul, menta, sare si mararul tocat marunt. Se calesc, iar dupa ce se raceste se adauga oul pentru legarea umpluturii.
Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos surplusul de aluat,eventual cu o rozeta.
Suberecurile se prajesc in ulei incins, iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea.
Surplusului de ulei, dupa care se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.
Pofta buna!
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.
Ceapa se toaca foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul, cimbrul, menta, sare si mararul tocat marunt. Se calesc, iar dupa ce se raceste se adauga oul pentru legarea umpluturii.
Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos surplusul de aluat,eventual cu o rozeta.
Suberecurile se prajesc in ulei incins, iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea.
Surplusului de ulei, dupa care se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.
Pofta buna!