Shaorma de vita
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Carne vitel -cel putin un kilogram (pt. 6-7 lipii)
Cartofi 5-6 medii
Lipii sau tortillas
Ceapa rosie 2 buc
Ceapa verde 3 buc
Maioneza
Smintina
Usturoi -5 catei
Rosii
Mod de preparare:
Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment cimbru sau oregano ...care va place.Carnea trebuie sa fi acoperita de marinada.
Dupa ce a stat la macerat o scurgem o taiem feliute subtiri si turnam peste ea putin ulei si o frecam bine sa prinda uleiul fiecare bucatica de carne.O punem intr-o tigaie teflonata si o lasam sa se faca.La inceput isi va lasa apa si va incepe sa fiarba,mai spre sfirsit rumeninduse.Amestecam cit e nevoie ca sa nu se arda.Nu o uscati excesiv -mai suculenta=mai gustoasa dar verificati sa fie facuta.Reusita e garantata daca folositi vitel daca folositi carne de vaca pensionata..mai trebuie sa puneti apa.
Maioneza 2-3 linguri o amestecam cu o lingura buna de smintina si adaugam si putin castravete prospat pentru un gust fresh.Zdrobim si 5 catei de usturoi si ii incorporam in compozitie.O lasam la frigider sa se imbibe aromele.
Ceapa se taie Julien si se amesteca cu foile de ceapa verde -doar parte verde...sau cum vreti..o puteti folosi pe toata.
Cartofii prajiti stie toata lumea cum si in ce fel.
Mie imi place la farfurie dar daca o doriti in lipie ordinea ar fi :se unge lipia cu sosul de maioneza,se adauga cartofii prajiti ,carnea,ceapa,ketchup,sare piper.etc.
Atentie ,daca nu aveti experienta la impaturit.Tortillas sunt mai gustoase dar se rup mult mai repede decit lipia care e mai rezistenta la ...tragere.
Eu am facut linga shaorma si o salata de rosii in stil tabouleh dar fara bulgur.
Sa aveti pofta!
Dupa ce a stat la macerat o scurgem o taiem feliute subtiri si turnam peste ea putin ulei si o frecam bine sa prinda uleiul fiecare bucatica de carne.O punem intr-o tigaie teflonata si o lasam sa se faca.La inceput isi va lasa apa si va incepe sa fiarba,mai spre sfirsit rumeninduse.Amestecam cit e nevoie ca sa nu se arda.Nu o uscati excesiv -mai suculenta=mai gustoasa dar verificati sa fie facuta.Reusita e garantata daca folositi vitel daca folositi carne de vaca pensionata..mai trebuie sa puneti apa.
Maioneza 2-3 linguri o amestecam cu o lingura buna de smintina si adaugam si putin castravete prospat pentru un gust fresh.Zdrobim si 5 catei de usturoi si ii incorporam in compozitie.O lasam la frigider sa se imbibe aromele.
Ceapa se taie Julien si se amesteca cu foile de ceapa verde -doar parte verde...sau cum vreti..o puteti folosi pe toata.
Cartofii prajiti stie toata lumea cum si in ce fel.
Mie imi place la farfurie dar daca o doriti in lipie ordinea ar fi :se unge lipia cu sosul de maioneza,se adauga cartofii prajiti ,carnea,ceapa,ketchup,sare piper.etc.
Atentie ,daca nu aveti experienta la impaturit.Tortillas sunt mai gustoase dar se rup mult mai repede decit lipia care e mai rezistenta la ...tragere.
Eu am facut linga shaorma si o salata de rosii in stil tabouleh dar fara bulgur.
Sa aveti pofta!