ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce




Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce





Fashion Days


Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 varza dulce de 2-2,5 kg
400 g carne de curcan tocata
100 g carnat afumat
2 cepe
50 g orez
2 rosii
1 ardei rosu mic
50 ml ketchup de rosii si ardei
300 ml bulion
1 legatura marar
sare, piper, paprika, condimente pentru sarmale
3-4 lingurite faina
50 ml ulei


Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand fierbe se pune in ea varza si se roteste pe toate partile. Dupa 3-4 minute se scoate cu doua furculite intr-un castron si se desfac usor frunzele de pe exterior, ca o floare. Partea din mijloc se taie mai de jos, lasand doar marginile mai inalte si se mai scobeste cuibul ca sa faceti loc pentru sarmalute.
De pe partea pe care ati scos-o se desfac foile pentru sarmalute iar miezul si ce a ramas de la scobit se toaca marunt.
Se pregateste umplutura: caliti ceapa tocata marunt in ulei, adaugati ketchup, ardei rosu tocat si putina apa. Cand s-au inmuiat adaugati verdeata tocata si orezul, condimentati si lasati pe foc pana scade de tot zeama. Adaugati-le intr-un castron peste carnea de curcan, mai adaugati verdeata tocata si condimente, dupa gust, si omogenizati.
Intr-o cratita mai mare puneti un pat de felii de rosii, asezati intr-o parte sau in mijloc cuibul, apoi incepeti sa infasurati sarmalutele. Asezati-le in cuib cat mai inghesuite iar restul sarmalutelor puneti-le radial in jurul cuibului sau intr-o parte, cum aveti loc.
Peste sarmalute puneti varza tocata, felii de carnati, rosii, verdeata si apa, 200 ml bulion, cat sa le acopere putin. Dati-le la cuptorul incalzit, la foc mic, aproximativ o ora, pana se rumenesc frumos.
Preparati un sos din faina desfacuta in 100 ml bulion, marar tocat, condimente si turnati-l deasupra. Mai lasati la cuptor 10 minute.
Cand sunt gata le asezati pe un platou: cuibul il luati cu totul cu doua palete sau linguri mai mari, langa el asezati sarmalute, sos, feliile de carnat rumenite si garnisiti cu putina smantana, verdeata, ardei iute.
Pofta buna.