ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pulpa de curcan in suc propriu cu pireu de cartofi



Pulpa de curcan in suc propriu cu pireu de cartofi









Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Fashion Days 1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg)
2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
5-6 cartofi mai mari
5-6 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
7-8 rosii mici
2 ardei peperoni
unt cat o nuca
50 ml ulei
2 lingurite zahar
100 ml lapte
sare, piper, cimbru, paprika


Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga legumele intregi, spalate si curatate, o lingurita de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 45 minute.
Se scoate pulpa pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, paprika si cimbru, se asezoneaza cu feliute de usturoi, de peperoni si 2 linguri de ulei.
Cartofii curatati si taiati bucati se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu o ligurita de zahar, 25 minute la foc mic. Se scurge zeama, puneti untul peste ei, laptele clocotit cu putina sare si frecati cu un tel sau cu mixerul. Daca mai e nevoie, adaugati putina zeama in care au fiert cartofii.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul ramas, caliti rosiile taiate bucati si cateva intregi, ardeiul peperoni tocat marunt, felii de usturoi, verdeata tocata si putina zeama in care a fiert carnea.
Portionati pulpa de curcan si aranjati pe farfurii bucatile de carne, pireul si deasupra adaugati cateva linguri de sos natur, decorati cu feliute de usturoi si patrunjel verde.
Pofta buna.