ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Piept de pui (mezeluri de casa)

 

 

 

Piept de pui (mezeluri de casa)

 

 

 

 

Cum mezelurile din comert sunt de evitat in meniul copiilor, va ofer azi o reteta de piept de pui care aduce la gust cu mezelurile similare, dar e mult mai sanatoasa. Condimentele pentru fiert cat si cele pentru pudrat pot fi adaptate in functie de gusturile si preferintele copiilor. Preparatul din piept de pui este o varianta de mic dejun cu carne, pentru mai multe zile.

Ingrediente

    piept-de-pui-mezeluri-de-casa-011
  • 1 piept de pui/curcan
  • condimente pentru fiert (boabe de piper, boabe de mustar, crengute de rozmarin, crengute de cimbru, crengute de marar, foi de dafin s.a.m.d.)
  • condimente pudra (boia, coriandru, marar, rozmarin, usturoi, piper s.a.)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • sare (optional)

Mod de pregatire

  1. Se pune un piept de pui in apa fierbinte si sarata si se fierbe alaturi de un mixt de condimente (adaptat dupa preferinte). Eu am folosit pentru reteta din imagine condimente uscate: 1-2 fire de marar, 1-2 fire de cimbru, 2 foi dafin,  6 boabe piper, 1/2 lingurita boabe de mustar.
  2. Dupa ce a fiert pieptul se lasa sa se raceasasca, dar nu de tot. Se imparte in 2 jumatati si se unge cu uleiul de masline. Se astepta 2-3 minute pana mai patrunde uleiul si apoi se alege un condiment, sau un mixt de condimente pentru pudrare.
  3. Eu am ales sa  pudrez o jumatate de piept cu praf de rozmarin si cealalta cu boia. Pentru pudrare nu folositi sare, daca ati folosit sare la fiert este suficient de sarat.
Timp de preparare: ~ 1 ora 20 minute!
Complexitate: Redusa
Portii:  >8

Precizari

In uleiul pentru uns poate fi pisat un catel de usturoi. CafeForm Plus