ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Paste Tagliatele cu Piept de Pui si Sos Gorgonzola


Paste Tagliatele cu Piept de Pui si Sos Gorgonzola







Profitam ca afara s-a mai potolit soarele nebun din zilele trecute si mergem in bucatarie repejor sa gatim ceva bun pentru noi si pentru cei dragi. Daca si voua va plac pastele si branza gorgonzola la fel de mult cum imi plac mie, sigur o sa adorati aceasta reteta.








Reteta Paste Tagliatele cu Piept de Pui si Sos Gorgonzola

Reteta Paste Tagliatele cu Piept de Pui si Sos GorgonzolaIngrediente:



  • paste tagliatele proaspete
  • un piept de pui
  • branza gorgonzola
  • cateva linguri de smantana
  • parmezan
  • cateva cubulete de unt
  • sare, piper, ulei de masline




Puteti folosi si paste tagliatele uscate, dar mie imi plac mai mult cele proaspete; se gasesc in aproape orice supermarket la frigider pe langa alimentele gata preparate la caserole.
Incepem cu puiul pe care il spalam si il taiem fasii subtiri pe diagonala, dupa care il punem la prajit in unt. Condimentam cu sare si piper si amestecam din cand in cand astfel incat puiul sa se rumeneasca pe toate partile si sa nu se prinda.

Cand puiul este gata, incepem sa lucram la 2 cratite: intr-o alta tigaie punem 2-3 cubulete de unt pe care le lasam sa se topeasca la foc mic. Adaugam gorgonzola taiata cubulete si amestecam usor pana se topeste si branza. La final adaugam 2-3 linguri de smatana si putin parmezan daca aveti prin casa. Mai amestecam de 2 -3 ori si sosul este gata.



In acelasi timp, punem apa cu un praf de sare pe aragaz sa fiarba. Cand da in clocot adaugam pastele pe care le lasam 3 minute, conform specificatilor de pe punga. Daca folositi tagliatele uscate, verificati instructiunile de fierbere. Dupa ce sunt gata fierte, tagliatelele se scurg de apa si se pun intr-un vas; peste ele se pun cateva picaturi de ulei de masline si se amesteca pentru a nu se usca pastele.

Gata Avem pui, sos gorgonzola si tagliatele fierte. E timpul sa pregatim farfuriile: punem tagliatele,  bucati de pui rumenite usor si sos din belsug peste.

Vola.ro Pofta buna!